Загрози підтоплення Одеси внаслідок підриву Каховської ГЕС не існує, — Братчук

Одещина готова прийняти близько 5 тисяч людей с Херсонщини

Через підрив Каховської ГЕС російськими терористами, ширилися багато чуток, що нібито Одесі загрожує підтоплення. Проте, це зовсім не відповідає дійсності та місту зараз нічого не загрожує.


Про це розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

Та вода, яка йде по Дніпру, вона йде до моря. Від учора постійно беруться проби води, екологи та санітарні лікарі перевіряють, щоб не було жодних інфекцій. Про це людей будуть повідомляти, але поки немає жодної загрози, — зазначив Сергій Братчук.

Також він повідомив, що Одещина готова прийняти близько 5000 людей, які були евакуйовані з Херсонської області. Він наголосив, що ці люди отримають довготривале житло, гуманітарну допомогу та продукти. Вже близько 100 евакуйованих з Херсона вже прибули в Одесу та розмістилися у своїх родичів та близьких. А, ще одеські волонтери займаються рятівними операціями не тільки серед людей, але й тварин. Вже було врятовано 47 собак та 13 котів.

Нагадаємо, що на Херсонщині вода в деяких місцях досі прибуває, тому ситуація залишається дуже складною, в тому числі та з питною водою. Одеса своєю чергою  продовжує надавати оперативну допомогу регіону, який постраждав у результаті підриву російськими терористами Каховської гідроелектростанції.

Також зазначимо, що вночі 6 червня окупанти здійснили черговий терористичний акт підірвавши Каховську ГЕС на річці Дніпро. Окрім всього, це може мати серйозні наслідки для екологічного стану північно-західної частини Чорного моря, включаючи Одесу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися