Одеська міськрада нагадує: заборона перебування на пляжах та загроза забруднення Чорного моря

В Чорне море можуть потрапити небезпечні речовини

Наразі продовжує діяти наказ Одеської ОВА який був виданий 16 липня 2022 року і встановлює особливий режим пересування на окремих територіях Одеської області. Це стосується і перебування на пляжах.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Це означає, що наразі заборонено перебування громадян на пляжах і у пляжних зонах вздовж узбережжя Чорного моря, якщо не було прийнято окремого рішення щодо часткового доступу до безпечних ділянок.

Крім того, в результаті підриву дамби та машинних відділень Каховської ГЕС, які сталися 6 червня 2023 року, сталося витікання води з Каховського водосховища та підтоплення частини території Херсонської області. Ця ситуація створює потенційну загрозу забруднення Чорного моря, оскільки існує ризик потрапляння забруднювальних речовин у морську акваторію та засмічення її.

Нагадаємо, що нещодавно в соцмережах почали ширитися відео біля пляжу “Відрада” про плями та характерний запах від нафтопродуктів в морі. На місце прибули екологи та взяли проби води.

Раніше “Коментарі Одеса” писали, що 24 травня 2023 року влада міста та військові видали спільний наказ, в якому було визначено перелік заходів для підготовки ділянок пляжів у межах прибережної захисної смуги Чорного моря в Одесі з метою можливого часткового доступу громадян. Для виконання цього наказу було видано розпорядження, яким була створена комісія для обстеження пляжних зон міста та визначені відповідні завдання щодо їх підготовки в умовах воєнного стану.Комісія, створена для цих цілей, планує провести обстеження готовності пляжних зон від пляжу "Ланжерон" до 16-ої станції Великого Фонтану до 5 червня 2023 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися