Навчання водолазів та прикордонників: деталі

Прикордонники покращували вміння орієнтування в нестандартних умовах

В Одесі пройшли навчання водолазів з прикордонникам. Про це повідомляють у ДСНС. 


Головна мета - навчити орієнтування при нестандартних умовах на воді. У відомстві впевнені, що наразі такі заходи мають велике значення, особливо в контексті поточної екологічної ситуації на півдні України, викликаної агресивними діями ворога.


“Спільними зусиллями ми здатні ефективно реагувати на різні виклики. Злагоджена командна робота - один з методів нашого протистояння”. 


Раніше “Коментарі” писали, що лікар Комаровський в Інстаграм розповів, які загрози існують для одеситів через підрив Каховської ГЕС. Лікар зазначив, що катастрофа на Херсонщині вивільнила численні тонни води, користуватися якою категорично заборонено. Наразі існує великий ризик спалаху холери, черевного тифу, а також смертельно небезпечні кишкові палички та сальмонелу. Ба більше, під загрозою не лише міста і села, які розташовані вниз по течії, а й жителі Румунії та Болгарії. 


Крім того, внаслідок прориву води після підриву російськими окупаційними військами Каховської ГЕС, річкою Дніпро стрімкою течією несе сміття, уламки різних предметів, човни та навіть будівельні конструкції до Чорного моря. Ця катастрофа призвела до надзвичайної ситуації. Про це повідомив полковник Оперативного командування "Південь" ЗСУ Владислав Назаров.


Нагадаємо, що в акваторії Чорного моря біля міста Южне, жахлива картина розгортається перед очима. Велика кількість уламків дерев, цілі острови очеретяної рослинності, побутове сміття та бруд надзвичайно засмічують цю природну зону через підрив Каховської ГЕС російськими терористами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися