Скасовано договір на 85 млн грн через порушення процедури закупівлі в Одесі

Тендер проводився на капітальний ремонт будівлі КНП "Міська клінічна лікарня № 11"

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси успішно домоглися скасування договору на підрядні роботи, який був укладений з порушенням процедури закупівлі та на суму майже 85 млн грн. Рішенням господарського суду Одеської області позовні вимоги прокуратури були повністю задоволені.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

У лютому 2022 року Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради було укладено договір на капітальний ремонт будівлі КНП "Міська клінічна лікарня № 11" по вул. Ак. Воробйова в Одесі після відкритих торгів. Однак прокурори встановили, що переможець торгів не відповідав кваліфікаційним вимогам.

У своїй тендерній пропозиції підприємство надало неправдиві відомості щодо наявності обладнання та матеріально-технічної бази, а також про кваліфікацію своїх працівників. Було виявлено, що інформація не відповідала дійсному стану речей. Господарський суд Одеської області прийняв рішення підтримати прокурорські доводи та визнати договір недійсним. 

Нагадаємо, що в результаті судового рішення було доведено факт незаконного вибуття земельної ділянки площею 0,4 гектара по вулиці Мечникова в Одесі. Вартість цієї ділянки перевищує 27 мільйонів гривень. 

Також “Коментарі” писали, що Одеська прокуратура не дала забудувати поблизу Михайлівської площі землю вартістю 65 млн грн. Усього площа земельної ділянки - 0,5 га.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися