СБУ спіймала держреєстратора на незаконних операціях з нерухомістю

В Одесі держреєстратор намагався переоформити власність на жителів тимчасово окупованих територій Луганської області

Співробітники Служби безпеки України блокували незаконне відчуження в Одесі комунальної власності на більш ніж два мільйони гривень. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Спецслужби встановили, що державний реєстратор одного з одеських комунальних підприємств намагався переоформити власність на жителів тимчасово окупованих територій Луганської області. Для проведення угод він грубо порушував порядок проведення реєстрації прав нерухомого майна. Підозрюваний вносив неправдиві відомості до держреєстру нерухомості та відчужив нежитлові приміщення, що належать територіальним громадам Одеської області.

Після втручання СБУ суд наклав арешт на три об'єкта. За попередньою оцінкою експертів, вартість потенційно незаконно відчуженого майна становить більше двох мільйонів гривень.

Слідчі вже повідомили держреєстратору про підозру у зловживанні своїми повноваженнями, як особі, яка надає публічні послуги. Слідство триває.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Генпрокуратура та СБУ провели обшуки на території Одеського аеропорту і в офісах компаній, які виконували підрядні замовлення.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися