До нацпарку Одещини ймовірно з Херсонщини прилетів чорний лебідь

Цей птах вважається неперелітним

На Одещині до нацпарку "Тузлівські лимани" прилетів чорний лебідь, який зустрічається в Австралії та на Тасманії. Лебідь прилетів ймовірно з зоопарку після підриву Каховської ГЕС або з біосферного заповідника "Асканія-Нова". 

Про це повідомив доктор біологічних наук Іван Русев.

Цей птах вважається неперелітним на відміну від більшості водних птахів, але під час польоту він здатен розвивати високу швидкість. Тим не менш, він досить мобільний і навіть найменші перешкоди, як нав'язливий тривалий шум, можуть змусити його змінити місце перебування. Лебідь має кучеряве пір'я на краях крил та яскраво-червоний дзьоб. Він харчується дрібними водоростями та різними гідробіонтами.   

У середині 19 століття він (ред. – чорний лебідь) був завезений до Нової Зеландії, де швидко і успішно прижився. Потім птахів завезли до Північної Америки та Європи, де чорних лебедів тримали в парках, — пояснив Іван Русев.

Нагадаємо, "Коментарі" писали,  що в Чорному морі можуть загинути амфібії та риба. Про це розповів Владислав Балінський - екоактивіст. На своїй сторінці у Фейсбук він зазначив, що море вирішило забрати з берегів Одещини сміття і частково його “перемолоти”.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися