Минулого тижня прикордонники виявили 6 мін різної модифікації

Людей в черговий раз закликають уникати пляжів та не купатися в водоймах

За тиждень на Одещині виявили шість мін. Про це повідомили в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України. Як зазначили у відомстві їх принесло течією. Більшість вибухонебезпечних предметів фахівці знищили шляхом контрольованого підриву. Втім, деякі детонують у воді.


Сили оборони закликають громадян не прибирати сміття на пляжах й не відвідувати узбережжя, допоки не відбудеться обстеження прибережних територій.


“Загроза мінної небезпеки залишається високою, особливо після штормової негоди. Закликаємо громадян не нехтувати власною безпекою. В жодному разі не прибирати самостійно сміття з узбережжя, а лише після перевірки берегової смуги вибухотехніками. Бережіть себе та оточуючих”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що одеські прикордонники фіксують некеровані вибухи боєприпасів, які разом з уламками побутових речей, сміттям винесло в Чорне море водою з Каховського водосховища. Людей закликають не діставати нічого з води самостійно та не прибирати узбережжя від сміття.  Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.


Крім того, екологи повідомляють, що в Чорному морі можуть загинути амфібії та риба. Про це розповів Владислав Балінський - екоактивіст. На своїй сторінці у Фейсбук він зазначив, що море вирішило забрати з берега сміття з берегів Одещини і частково його “перемолоти”. Також він додав, що велика кількість затоплених матраців, подушок та іншого побутового сміття негативно впливає на стан водойми в цілому. Крім того, потужний штормовий вітер пригнав воду з відкритого моря і дещо підняв солоність. Однак, інтенсивний болотний колір підказує, що незначно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися