До уваги моряків: викрили шахрайську схему

ITF та ПРМТУ попереджають: остерігайтесь шахраїв Foster Green Shipping Ltd

Профспілка робітників морського транспорту закликає моряків бути обачними, адже компанія Foster Green Shipping Ltd пропонує неіснуючі робочі місця. ITF вже отримала повідомлення від кількох моряків про шахрайську схему. Схема полягає в тому, що моряк отримує пропозицію про роботу, а потім його просять зв'язатися з візовим агентством, щоб подати заяву на отримання візи. Після чого просять заплатити гроші.

“Шахраї використовують підроблений веб-сайт: www.fostergreenshippingltd.com та електронні адреси [email protected], [email protected]. Якщо у вас є сумніви щодо компанії, то звертайтесь до нас за безкоштовною консультацією. ”, - зазначили в ПРМТУ.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) попереджає, що призупинення дії постанови №1499, може призвести до повернення незаконних схем у процес дипломування моряків.  Нагадаємо, що основна задача постанови №1499 забезпечувати прозорий механізм дипломування моряків. Це був перший крок до подолання корупції у морській сфері. За період функціонування постанови понад 2 тисячі моряків скористались можливістю отримати свої документи без хабара посередникам. Крім того, постанова приводить законодавство у відповідність до міжнародних конвенцій.  У відомстві зазначили, що наразі процес дипломування моряків повністю зупинено. Це загрожує не тільки втратою десятків тисяч робочих місць, а й знищенням цієї сфери в Україні загалом.

Нагадаємо такоє, що найближчими днями прогнозують масову загибель риби в Чорному морі та водоймах, які з ним пов’язані. Про це повідомляють у Одеському рибоохоронні патрулі. Наразі споживання риби у будь-якому вигляді може бути небезпечним для здоров’я. 
Джерело: https://t.me/MTWTU/2617


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися