У порта Великої Одеси завантажені 13 суден: усі чекають на інспекцію

Тижневі показники відвантажень залишаються нижче середніх

651 тис. тонн агропромислової продукції експортували з портів Великої Одеси минулого тижня. Це на 65% більше ніж тиждень тому. Про це повідомили в УКАБ.

13 суден завантажили за цей тиждень, що на 6 одиниць більше попереднього тижня. Втім, вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів. Наразі вони очікують на перевірку. Найбільші обсяги експорту протягом минулого тижня роботи “зернового коридору” становили:

- кукурудза (54% експорту за цей період);

- пшениця (38%);

- олія соняшникова (7%).

Водночас, тижневі показники відвантажень досі нижче за середні протягом роботи “зернового” коридору. Так, за минулий тиждень інспекцію на вхід пройшло лише 7 суден. Українська продукція попрямувала в країни Азії (Ізраїль, Бангладеш, Китай та інші), Африки (Єгипет, Кенія) та Європи (Іспанія).

Всього з початку роботи “зернового коридору” вдалося експортувати 31,6 млн тонн продукції нашим іноземним партнерам.

Раніше “Коментарі” писали, що у портах Великої Одеси продовжують зростати обсяги вивантаження вагонів із зерном. Тільки добу 7 червня вивантажили 547 вагонів із зерном Про це передає Rail.insider. Середньодобовий показник наразі становить 493 вагони із зерновими. З огляду на те, що до портів прямують 2663 вагони з цією номенклатурою, час очікування тут становить п’ять діб.

Нагадаємо, що На Одещині вперше запустили тестову версію енергонезалежної базової станції, яка забезпечує безперебійний зв'язок навіть під час блекаутів. Цей інноваційний проєкт був реалізований одним з мобільних операторів, який встановив у станцію 7 сонячних батарей для постійного живлення. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися