Епідситуація на Одещині контрольована - Одеська міська рада

Мер міста провів нараду щодо наслідків підриву дамби Каховськоі ГЕС

Станом на сьогодні епідеміологічна ситуація в Одесі та області контрольована. Про це повідомили спеціалісти в ході наради, яку провів мер Одеси Геннадій Труханов щодо наслідків підриву дамби Каховськоі ГЕС. В міській раді повідомили, що небезпеки забруднення питної води наразі відсутня. Водночас, серед проблемних залишається питання протидії стихійній торгівлі та контролю за дотриманням санітарних вимог на ринках та у закладах громадського харчування, оскільки низка продуктів може представляти собою потенційну небезпеку для споживача.

“Сьогодні ми маємо згуртуватись і працювати разом. В першу чергу - посилити контроль на продовольчих ринках, в тому числі - робити комісійні обстеження. Це питання гостро стоїть кожного літа, але сьогодні воно надважливе, і потребує злагодженої роботи”, сказав мер Одеси Геннадій Труханов.   

Нагадаємо, що 200 кілограмів риби не допустили до продажу на ринках на Одещині через те, що вона не відповідає санітарним нормам. Про це на брифінгу в Ukraine Media Center Odesa розповіла головна ветеринарна інспекторка Одеської області Анжела Ткаченко. Інспекторка зазначила, що у зв’язку із ситуацією на Херсонщині, посилили контроль якості продукті. 

Раніше “Коментарі” також повідомляли, що в Одеській області у пробах води виявили інфекційну хворобу - ротавірус. Мешканцям регіону слід утриматися від пиття води з відкритих джерел. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі національного марафону "Єдині новини".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися