Поліцейські донатять кров на потреби сил оборони та цивільних громадян

Одна донація може врятувати життя

Правоохоронці Одещини не змогли пройти повз акції "Здай кров - врятуй життя". У Всесвітній день донорства поліцейські долучилися до добрих справ та поповнили банку крові. В Нацполіції Одеської області підкреслили, що в наші дні вкрай важливо підтримувати лікарні та пацієнтів, чия кількість з кожним днем тільки збільшується. 

“Коли весь світ привертає увагу суспільства до необхідності регулярно здавати кров та запобігати її нестачі в лікарнях і дякує донорам за їх благородний вчинок і порятунок життя людей, співробітники ГУНП в Одеській області знову відвідали обласну станцію переливання та обласні лікарні, які приймають донорів”, - йдеться у відомстві. 

Хто може бути донором?

Донором може стати кожна здорова людина віком від 18 років, яка пройшла медичне обстеження і в якої немає протипоказань. Кожен донор має знати, що від стану його здоров'я залежить життя і здоров'я хворого. Для того щоб кров приносила хворому користь, донору необхідно дотримуватися певних правил:

1. Кров можна здавати тільки за гарного стану здоров'я і гарного самопочуття. Перед днем здачі крові необхідно добре виспатися і відпочити. За день і в день здачі крові не рекомендується щільно їсти, треба виключити жирну смажену їжу, молоко, сметану, вершки, яйця, морозиво, оскільки кров насичується жировими речовинами і стає непридатною для переливання хворим.

2. У ці дні в меню можна включити: нежирні відварне м'ясо і рибу, кашу, відварну картоплю, інші відварні та сирі овочі та фрукти, кефір, соки, киселі, компоти, чорний і не здобний хліб.

3. Безпосередньо перед здачею крові донору необхідно з'їсти легкий сніданок: чай або сік, білий хліб. Калорійний обід після здачі крові сприяє відновленню втрати крові.

4. Донор не повинен зловживати спиртними напоями, а за кілька днів до здачі крові і зовсім від них відмовитися, оскільки алкоголь, потрапляючи в кров, може завдати непоправної шкоди хворому, якому перелито таку кров, особливо якщо цей хворий - дитина.

Раніше “Коментарі” писали, що на півдні Одещини прикордонники Ізмаїльського загону є одними з лідерів по здачі донорської крові. Захисники кордонів систематично долучаються до здачі крові аби рятувати життя. Зазначимо, що близько 112,5 млн доз здають донори в усьому світі щорічно. Із них 47% заготовляють у країнах з високим рівнем доходу, де проживає менш як 19% населення світу. Та все ж залишається багато пацієнтів, котрі потребують переливання і не мають своєчасного доступу до крові та її препаратів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що напередодні Дня донора крові понад 40 одеських рятувальників долучились до доброї справи, та здали свою кров в обласній станції переливання. Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися