Одесити, які постраждали від обстрілів отримують фінансову допомогу: куди звертатися

По допомогу до райадміністрації вже звернулося 128 одеситів.

Директорка муніципального департаменту праці та соціальної політики Олена Китайська повідомила, що одесити, чиї квартири та будинки постраждали внаслідок підступних нічних обстрілів ворога, можуть розраховувати на допомогу. Вона зазначила, що виплати здійснюватимуть або коштом держави - у такому разі заявку треба подавати через застосунок “Дія”, або коштом міського бюджету — тоді потрібно звертатися в районні адміністрації. Втім, двічі отримати допомогу не вийде, зазначила чиновниця. 

Гроші виплачуватимуть на зовнішні роботи, тобто заміна вікон, балконів і дверей. 

- Заміна зовнішнього вікна — 9436 грн, 

- Балкон — 17142 грн, 

- Міжкімнатні двері — 9983 грн, 

- Вхідні двері — 14414 грн. 

Зазначимо, що ціни визначені постановою Кабінет міністрів України. 

Нагадаємо, що тільки на вулиці Висоцького постраждало понад 260 квартир. Заміни потребує 400 зовнішніх вікон і 200 балконних блоків.

Станом на сьогодні, по допомогу до райадміністрації вже звернулося 128 одеситів.

Раніше “Коментарі” писали, що Держпродспоживслужби в Одеській області закликає одеситів уважніше слідкувати за своїм здоров’ям, адже з настанням літнього сезону ризик захворіти на лептоспіроз зростає. Заразитися можна під час купання при наявності на тілі подряпин, ран та під час пиття води. 

Крім того, “Коментарі” повідомляли, що кукурудза та соняшник через перепади температури стресують та відстають у розвитку, зазначив аграрій, адже вищезазначені культури цього року посіяли набагато пізніше запланованих термінів – через затяжні дощі ці культури досівали до 10-15 травня. Крім того, експерт зазначив що на сьогодні одеські аграрії не реалізували ще до 40% минулорічного збіжжя, а на порозі – нові жнива.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися