Унаслідок аварії роз’єдналася лінія електропередачі з Молдовою: чи будуть відключення світла

Без світла залишилися частина людей в Одеській області

На Одещині 230 тисяч споживачів тимчасово залишилися без світла через аварію, яка також стала причиною роз'єднання міждержавної лінії електропередачі з Молдовою. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики. 

“17 червня внаслідок низки технологічних порушень відбулася аварійна ситуація на підстанції оператора система передачі в Одеській області. Як наслідок, без світла одночасно тимчасово залишилися 230 тисяч споживачів. У ніч на понеділок 19 червня на підстанції знову відбулася аварійна ситуація. Відключень споживачів не було. Також через аварійну ситуацію в мережах на території України відбулося роз'єднання міждержавної лінії електропередачі з Молдовою”, - йдеться в повідомленні. 

Крім того, тимчасово знеструмлювалися лінії оператора системи передачі електроенергії у Вінницькій області, а також високовольтні лінії електропередачі в Київській, Харківській, Донецькій областях.

Водночас в Міненерго підкреслили, що електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає. 

Нагадаємо, “Коментарі” писали, що сьогодні вночі окупанти нанесли черговий удар ракетами по Одещині. Як повідомили в оперативному командуванні "Південь", цього разу ворог вдарив крилатими ракетами морського базування "Калібр", які випустив з акваторії Чорного моря. Всього було випущено чотири ракети, які були успішно знищені силами протиповітряної оборони. 

Крім того, “Коментарі” повідомили, що станом на ранок понеділка, 19 червня, у Чорному морі чергують три ворожих кораблі, серед яких на одному є крилаті ракети “Калібр”. В Азовському морі — один ворожий корабель. В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться до 8 ворожих кораблів. Загальний залп наразі складає до 16 ракет, повідомляє ВМС ЗСУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися