На трасах Одеської області з'явиться 27 відеокамер і 15 метеодатчиків

В Одеському регіоні встановлюють метеодатчіки, які надають прогнозований стан покриття на трасах

Дорожники впроваджують в Одеському регіоні аналітично-моніторинговий центр. Про це повідомили в Службі автомобільних доріг Одеської області.

Так, в Одеській області на дорогах державного значення запрацює 27 камер відеоспостереження.

"Режим онлайн дозволить своєчасно реагувати на поточний стан справ. Це значно підвищить злагоджену роботу під час зимового утримання автомобільних доріг", – розповіли дорожники.

Для чіткого розуміння погодних умов у різних кліматичних зонах області встановлюється 15 метеодатчиків, які, аналізуючи температуру, вологість повітря і наявність опадів, надають прогнозований стан покриття на трасах. Це дозволить оперативно прийняти рішення про необхідність обробки доріг протиожеледними матеріалами або розчищення доріг.

Крім цього, передбачені автоматичні звіти, які генеруються на основі отриманих даних, а саме, скільки людей та одиниць техніки задіяно за певний період часу, можливість швидкого обміну інформацією з відомствами області та інше.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", на півдні Одеської області відремонтували дорогу, засипавши її мушлями.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Женя Остапчук

14 липня 2022, 09:31

А мне вот интересно, какими именно будут эти метеодатчики и что они будут показывать. Скорее всего это температуру воздуха, направление ветра, термогигрометры protester.com.ua/izmeritel-vlagnosti/ будут влажность воздуха измерять. Всё это для водителей действительно важно и влияет на их комфорт и безопасность в дороге.

Тайя

13 липня 2022, 17:01

Такие метеодатчики в дороге очень выручают. Жаль, что их раньше не установили, а только сейчас.....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися