Невідомі зіпсували патріотичні картини одеських художників

Фарбою залили патріотичну Богоматір та козака

В Одесі на будівлі художньої майстерні на розі провулка Некрасова і вулиці Преображенської невідомі заляпали червоною фарбою патріотичні картини одеських художників. Постраждали роботи одеського митця Кирила Бондаренко — сучасна ікону, Богоматір у бронежилеті, а також робота Ярослава Войцеховського — Козак. Про це написав художник на своїй сторінці в Фейсбуці. 

“Знищення патріотичного українського мистецтва недорашистами. Робота була написана навмисно для захисту нашого неба. Це українська Оранта. Люди сюди приходили робили фото, вона потрапила у п’ять великих видань міжнародних, — зазначив художник.

Художники вважають, що це справа рук ворогів України, які продовжують жити в країні.

“Вони (росіяни, — Ред.) не можуть перемогти на фронті, вони намагаються ці недобитки щось тут, в Одесі, так показувати. Підійти в ночі та залити фарбою”, — додав Ярослав Войцеховський.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Дерибасівській знову розгорівся мовний скандал. Спровокували конфлікт дві одеситки, які в нетверезому стані накинулися на вуличних музикантів, які виконували український репертуар. Про інцидент написала Юлія Городецька на своїй сторінці в Фейсбук. 

Крім того, “коментарі” писали, що Нацполіція в Одеській області розслідує обставини ДТП, яка сталася у Болградському районі. За попередньою інформацією, 30-річний водій автомобіля “Volkswagen Passat” намагався обігнати гужовий транспорт, який рухався попереду у попутному напрямку, втім не впорався з керуванням та допустив зіткнення. Внаслідок аварії на місці загинув 58-річний чоловік, який сидів на підводі поряд з керманичем. А водій гужового транспорту наразі знаходиться в лікарні у важкому стані. Водій та пасажирка автомобіля обійшлися незначними ушкодженнями.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися