В Україні моряк вперше надав заяву на документи через представника 

Втім процедура видачі кваліфікаційних документів в Адміністрації судноплавства тимчасово призупинена

До Адміністрації судноплавства вперше надійшла заява на отримання кваліфікаційних документів, подана через представника. Про це повідомив голова адміністрації Євгеній Ігнатенко.

Втім, він зазначив, що наразі процедура видачі кваліфікаційних документів в Адміністрації судноплавства тимчасово заблокована — через відповідну ухвалу Київського окружного адміністративного суду. 

“Запевняю кожного моряка, який наразі очікує на свої документи, ви отримаєте їх одразу після розблокування процедури прозорого дипломування”, — написав Ігнатенко.

Нагадаємо, у травні в українських моряків з’явилася можливість подати заяву та отримати кваліфікаційні документи дистанційно через довірену особу.

Крім того, “Коментарі” повідомляли, що шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду першої інстанції, яке блокувало ліквідацію Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ). Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

“Коментарі” також писали, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) попереджає, що призупинення дії постанови №1499, може призвести до повернення незаконних схем у процес дипломування моряків. Нагадаємо, що основна задача постанови №1499 забезпечувати прозорий механізм дипломування моряків. Це був перший крок до подолання корупції у морській сфері. За період функціонування постанови понад 2 тисячі моряків скористались можливістю отримати свої документи без хабара посередникам. Крім того, постанова приводить законодавство у відповідність до міжнародних конвенцій. У відомстві зазначили, що наразі процес дипломування моряків повністю зупинено. Це загрожує не тільки втратою десятків тисяч робочих місць, а й знищенням цієї сфери в Україні загалом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


неідіот

20 червня 2023, 17:40

какой ідіот зголосився надати цьому фантомасу свої персональні данні ???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися