В Одесі планують виділити 11 мільйонів гривень на уніфіковані надгробки для військових

Депутати на сесії підтримали рішення: "за" проголосувало 39 депутатів

У поточному році Одеська міська рада планує витратити 11 мільйонів гривень на виготовлення та встановлення надгробків на могилах захисників. На позачерговому засіданні Одеської міської ради також підкреслили, що вищезазначена сума  - орієнтовна. Виконавці програми — департамент міського господарства та КП "Спеціалізоване підприємство комунально-побутового обслуговування". Депутати на сесії підтримали рішення. "За" проголосувало 39 депутатів.

Нагадаємо, що на могилах військових, які загинули в результаті повномасштабного вторгнення Російської федерації на територію нашої країни, встановлюватимуть надгробки єдиного зразка. Рішення ухвалили під час засідання виконкому Одеської міської ради 25 травня. Пам'ятники будуть мармуровими, чорного кольору, заввишки 120 сантиметрів і завширшки 60 сантиметрів. В мерії підготували два варіанти: у вигляді козацького хреста та звичайної плити.

Тендер на виготовлення 80 надгробків для військових провели 10 червня. Остаточна ціна за надгробки становить 4,4 мільйона гривень. У торгах брала участь лише одна ФОП, яка і перемогла. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що з міського бюджету Одеси виділили допомогу містянам, які постраждали внаслідок ворожих атак 9 та 14 червня 2023 року. Згідно з проєктом рішення про внесення змін до бюджету, 20 мільйонів підуть Приморській райадміністрації, сім мільйонів — Суворовській. Рішення прийняли 22 червня під час позачергової сесії Одеської міської ради.

Крім того, “Коментарі” писали, що в Одесі розпочався комплексний процес очищення вулиць та ремонту дощоприймачів, що здійснюється комунальним підприємством "Міські дороги". З метою виконання цих завдань, фахівці працюють у різних районах міста майже на 10 вулицях. Про це повідомляє Департамент міського господарства.    



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися