В Одесі усі бажаючі зможуть безоплатно пройти тест на ВІЛ: в мерії анонсували акцію

Акція до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками відбудеться 23 червня

Одеситів запрошують доєднатися до акції до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками. Захід відбудеться 23 червня біля Гуманітарного центру Приморського району (Рішельєвська, 18). Про це повідомляють в Одеській міській раді. 

Усі охочі зможуть безоплатно за 15 хвилин пройти тест на ВІЛ і  гепатити, а також отримати консультацію щодо профілактики, лікування та соціального супроводу.

Додамо, що у мобільному медпункті працюватимуть сімейний лікар ЦПМСД №3 та співробітники Intersos Odesa. Тут переселенці зможуть отримати медичні консультації, виміряти тиск, сатурацію, рівень цукру, за потреби безкоштовно отримати ліки.

В міськраді підкреслили, що акція проходить в рамках ініціативи "Тижні добрих справ 2023" за підтримки міського Департаменту охорони здоров'я, БО "100 відсотків життя. Одеса", громадських організацій.

Раніше “Коментарі” писали, що поліцейські затримали чоловіка, який ледве не вбив 44-річну жінку та 12-річну дитину. Про це повідомила Нацполіція в Одеській області. Інцидент стався в одному з будинків Куяльницької ОТГ. За попередньою інформацією, нетверезий чоловік прийшов до будинку односельчанки. Як тільки жінка відкрила двері, без будь-яких причин або пояснень, зловмисник витяг ножиці та виделку та почав бити її в живіт. Постраждала також племінниця господині будинку. Зловмисник наніс дитині багато ножових поранень. 

Крім того, “Коментарі” повідомляли, що на Одещині за добу сталося 13 пожеж. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. Рятівники зазначили, що дві з них сталися в Одесі, ще 11 в області. Крім того, працівники ДСНС підкреслили, що за минулу добу було 7 виїздів на загоряння сухої рослинності на загальній площі 4,145 Га. Крім того, спеціалістами ДСНС була ліквідована міна.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися