На півдні України видано понад 35 тисяч таблеток для знезараження питної води

Засоби для дезінфекції води видають фахівці центрів контролю та профілактики хвороб

На півдні України лікарі видали вже понад 23 тисячі таблеток для знезараження питної води. Про це повідомили в пресслужбі МОЗ. У відомстві зазначили, що 12 774 тисячі таблеток передали до підприємств, які забезпечують населення питною водою та об’єктів критичної інфраструктури постраждалих регіонів. 

Отримати таблетки для знезараження питної води також можна і за особистим зверненням — у центрах контролю та профілактики хвороб. Для цього потрібно звернутися до місцевого ЦКПХ або до оперативного штабу з ліквідації наслідків (0 800 101 102).

“Спеціалісти ЦКПХ проводять щоденний моніторинг питної води та води з поверхневих водойм. За підсумками проведених досліджень, вода, яка наразі централізовано подається або підвозиться населенню, а також бутильована вода, відповідає державним санітарним правилам та нормам і є безпечною для споживання”, - йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, що ці таблетки знищують хвороботворні мікроорганізми, які  можуть викликати гострі кишкові інфекції.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що всіх жителів Одещини повідомляють про поточну ситуацію щодо інфекційних захворювань та безпеки у воді. Зазначається, що поки в регіоні не зафіксовано масових спалахів інфекційних захворювань.  Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

“Коментарі” також писали, що хірурги Болградської лікарні провели операцію з лікування варикозної хвороби із застосуванням сучасного апарату з біозварювання судин, який нещодавно з’явився у лікарні. Про це повідомили в Болградській районній адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ермаков

22 червня 2023, 20:37

Таблетки для знезараження питної води розраховані на бактеріальну інфекцію. Але у воді є багато іншої небезпечнішої інфекції - десятки різновидів вірусів, грибків, грибів і так далі. Для МОЗ пропонувалося використовувати яблучну кислоту інформаційно активовану за технологією інформаційної медицини (diagtor.com.ua), яка дозволяє пригнічувати віруси, бактерії, грибки, водорості, але в МОЗ як завжди відмахнулися від пропозиції. Така наша медицина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися