Кіпер повідомив, яка епідситуація в Одеській області

Наразі масових спалахів інфекційних хвороб на Одещині не зафіксовано

Всіх жителів Одещини повідомляють про поточну ситуацію щодо інфекційних захворювань та безпеки у воді. Зазначається, що поки в регіоні не зафіксовано масових спалахів інфекційних захворювань. 

Про це повідомляє голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Всі випадки інфекцій залишаються в межах сезонних показників, що свідчить про ефективність заходів, що вживаються. Стан води в акваторії Чорного моря, хоч і покращується, все ж залишається поза нормою. Наразі купання у морі та риболовля суворо заборонені з метою збереження здоров'я громадян. На додаток до інфекцій, вода також може приховувати мінну небезпеку.

Ситуація контрольована та прогнозована, але залежить від кожного з нас. Особливо уважно прошу слідкувати за дітьми, — зазначив Олег Кіпер.

Нагадаємо, що у водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей окремі показники значно перевищують встановлені гігієнічні та санітарні норми. Проте найбільш значні відхилення від показників безпеки згідно з вірусологічними, мікробіологічними та паразитологічними дослідженнями зафіксовано в Одеській області. 

Також зазначимо, що захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі перебуває в межах сезонних коливань. Проте за останній тиждень спостерігалася тенденція до зростання захворюваності на 11%, порівняно з попереднім тижнем.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/1848


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися