У щоденниках одеських школярів з'явиться схема евакуації при пожежі

В одеських школах і дитсадках проведуть пожежні навчання

У школах і дитсадках Одеси з 11 по 14 грудня пройдуть пожежні навчання. Про це на апаратній нараді в мерії повідомила директор департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Вона розповіла, що до початку навчального року всі дитсадки та школи міста пройшли перевірку і мають відповідні акти від ДСНС. З 2016 по 2019 рік на протипожежну безпеку навчальних закладів Одеси з держбюджету вже витрачено 141 млн грн. За ці кошти 127 шкіл обладнали автоматичною системою сигналізації з прямим виходом на пульт ДСНС, у всіх школах встановили кнопки тривожного виклику, також у навчальних закладах є вогнегасники.

Крім того, у 93 школах і дитсадках в електрощитових приміщеннях є вогнетривкі двері. У 65 школах, які подали заявки, встановили захист вiд блискавок. А в 64 школах фахівці обробили дерев'яні конструкції вогнезахисними засобами.

Буйневич зазначила, що протипожежні навчання в школах проводяться двічі на рік, традиційно це навесні.

"Ми всі розуміємо, що вони відрепетирувані. Діти знають наперед, що будуть проводитися ці заходи. Тому найбільш ефективними є часткові евакуації, коли дітей не виводять зі школи, а доводять до конкретного пункту виходу", – сказала чиновник.

І додала, що з 11 по 14 грудня у школах пройдуть практичні навчання з евакуації у разі пожежі. До 20 грудня в щоденниках всіх школярів з'явиться схема евакуації та розташування всіх запасних виходів. Вчителі вивчать їх з дітьми на уроках, на класних годинах і на батьківських зборах. Крім цього, викладачі розмістять у щоденниках докладні інструкції, як діяти у разі виникнення пожежі.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", голова Одеської ОДА Максим Куций ініціював створення інтерактивної карти всіх навчальних закладів Одеської області з даними про пожежну безпеку.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися