Ворог проводить розвідку, готуючись до нових масованих атак – Гуменюк

На бойовому чергуванні у Чорному морі перебуває 6 кораблів

Окупанти ведуть розвідку дронами на півдні України, готуючись до нових масованих атак. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в етері телемарафону. За її словами, нові масовані атаки можуть бути як з використанням ракет, так і з залученням дронів.

"Ворог проводить розвідувальну діяльність. Очевидно, що збираються дані для наступних майбутніх атак, які, цілком ймовірно, ворог застосовуватиме. Тому що є отримання нової партії "Шахедів", є потенціал ракетний", - сказала речниця.

Речниця додала, що окупанти часто завдають нові масовані атаки, коли не досягають успіхів на фронті, щоб подати це як “перемоги”.

"Зараз на бойовому чергуванні у Чорному морі 6 кораблів, серед яких залишився один підводний ракетоносій. Це ускладнена робота для протиповітряної оборони, але не неможливо. Чотири ракети типу "Калібр" готові до застосування", - додала Гуменюк.

Вона пояснила, що інші носії ракет ворога заведені у пункти базування, зокрема у через погоду, оскільки очікується шторм.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вночі 24 червня окупанти двічі атакували ракетами південні регіони України. Як повідомили в Оперативному командуванні “Південь” ворог використовував стратегічну авіацію з Каспію, випускав ракети типу Х-101/555.  На світанку росіяни вдарили по Одещині “Калібри”. Як зазначили в ОК “Південь” одну ракету збили під час повітряного бою, інша впала на відкриту територію. Вибуховою хвилею пошкодило складську будівлю. На щастя, обійшлося без загиблих. 

Крім того, “Коментарі” писали, що двоє співробітників продовольчого складу одеської торговельної мережі "Таврія В", 32 та 20 років отримали важкі опіки. В одеській лікарні їм була надана усі необхідна медична допомога. Крім того, проведено оперативні втручання та стабілізовано стан чоловіків. Саме це і дало можливість транспортувати пацієнтів на реанімобілях екстреної медичної допомоги за кордон для подальшого високоспеціалізованого лікування, згідно з чинним порядком надання комбустіологічної допомоги в умовах воєнного стану.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися