Чоловіки, які постраждали під час ракетного обстрілу Одеси, прибули на лікування в Австрію

Двоє молодих чоловіків 32 та 20 років отримали важкі опіки

Двоє чоловіків, які постраждали під час ракетного обстрілу 14 червня, вже прибули до Австрії задля подальшого лікування та реабілітації. Про це повідомили в Одеській міській раді. 

Там зазначили, що двоє співробітників продовольчого складу одеської торговельної мережі "Таврія В", 32 та 20 років отримали важкі опіки. В одеській лікарні їм була надана усі необхідна медична допомога. Крім того, проведено оперативні втручання та стабілізовано стан чоловіків. Саме це і дало можливість транспортувати пацієнтів на реанімобілях екстреної медичної допомоги за кордон для подальшого високоспеціалізованого лікування, згідно з чинним порядком надання комбустіологічної допомоги в умовах воєнного стану. 

“Відправка постраждалих за кордон здійснюється за сприяння та підтримки Міністерства охорони здоров'я України. Австрія відома своїми визначними досягненнями в галузі медицини. За оцінкою ВООЗ, країна входить до десятки лідерів.  Місцеві спеціалісти успішно проводять трансплантацію, зокрема шкірних покривів. Австрія також відома високою ефективністю програм медичної реабілітації”, - йдеться у повідомленні мерії. 

Нагадаємо, що 14 червня ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі.  Про це повідомляє Одеська ОВА. Сили ППО збили три ракети, але є і влучання. Ця атака призвела до загибелі трьох невинних людей і поранення 13 осіб. Житловий комплекс, навчальний заклад, бізнес-центр, кафе та крамниці в самому серці Одеси постраждали від обстрілу. У результаті цих пошкоджень, шестеро людей, включаючи двох охоронців і мешканців сусіднього будинку, отримали поранення.

Раніше “Коментарі” також повідомляли, що в Одесі 23 червня до лікарні з передозуванням алкоголем забрали трьох підлітків. Виклик на номер Єдиної оперативної диспетчерської Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов з одного з клубів Одеси. Як виявилось, троє підлітків отруїлись алкоголем. На місці лікарі надали пацієнтам необхідну допомогу та госпіталізували неповнолітніх в стані середньої ступені важкості в лікарні міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися