Моніторинг води в Одесі: у морі виявили паразитів

У пробах морської води, відібраних 23 червня на паразитарні дослідження, виділені яйця аскариди собак

Санепідситуація знаходиться на постійному контролі. Купання у морі все ще небезпечно. А ось питна вода відповідає нормам. В пресслужбі Одеської міської ради опублікували дані моніторингу. Із відібраних двох проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та двох проб питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені. Водночас, у пробах морської води, які були відібрані 23 червня знайшли яйця аскариди собак, кішок та ооцисти криптоспоридій. У пробах питної води не знайшли нічого. Вона придатна для споживання людиною.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що після вживання риби чотирьох жінок в стані середньої важкості доправили до лікарень Одещини. У пацієнток діагностували гастроентероколіт, гострий ентероколіт та харчову токсикоінфекцію. Про це повідомили у пресслужбі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Один з викликів надійшов із Великомихайлівської громади, другий — з Кодимського району, третій — з Авангарду, а ще один випадок стався в Одесі. Усі чотири пацієнтки, у тому числі одна вагітна, були доставлені до лікарні.

Нагадаємо, “Коментарі” повідомляли, що в Одесі 23 червня до лікарні з передозуванням алкоголем забрали трьох підлітків. Виклик на номер Єдиної оперативної диспетчерської Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов з одного з клубів Одеси. Як виявилось, троє підлітків отруїлись алкоголем. На місці лікарі надали пацієнтам необхідну допомогу та госпіталізували неповнолітніх в стані середньої ступені важкості в лікарні міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися