Три порти Одещини планують передати у концесію: що відомо

Відновлення роботи та модернізація усієї мережі українських портів: морських та річкових


Одеський, Чорноморський та Ізмаїльський порти в Одеській області планують передати у концесію, “Південний” – модернізувати, а три дунайські порти – розвивати у відповідності до зростання вантажопотоку. Про це повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм під час круглого столу “Траспорт, логістика та інфраструктура”, який відбувся на полях Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні.

“Відновлення роботи та модернізація усієї мережі українських портів: морських та річкових. Це особливо важливо у контексті нещодавнього руйнування Каховської дамби. Передусім потрібно відновити роботу Херсонського порту, судноплавство на річці Дніпро, розмінувати Чорне море та Дніпро, відродити суднобудування на півдні країни”, - йдеться у повідомленні відомства. 

У сфері портової інфраструктури та логістики відомство має низку проектів: 

Передача в концесію портів – Одеського, Чорноморського та Ізмаїльського.

Відновлення судноплавства та підвищення пропускної спроможності Дніпром.

Модернізація найглибшого порту країни “Південний”.

Розвиток Дунайського портового кластера. За час війни порти “Ізмаїл”, “Рені” та “Усть-Дунайськ” збільшили вантажопотік втричі. Кластер залишатиметься важливим транспортним коридором для вантажних суден, оскільки забезпечує пряме водне сполучення з країнами ЄС

Головна мета – досягти пропускної здатності 30 млн тонн/рік та забезпечити можливості заходу в порти Дунайського кластеру суден з більшою вантажопідйомністю.

Раніше “Коментарі” писали, що п'ять великих компаній проявили зацікавленість у концесійних проєктах у морському порту "Чорноморськ". Про це повідомив віцепрем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час Конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися