В Одесі розпочався суд у справі викрадення росіянами херсонської активістки Олени Наумової

Адвокат зазначив, що про хід розгляду справи інформуватимуть

В Одесі розпочався судовий процес у справі про викрадення окупантами виховательки дитсадка та блогерки з Херсона Олени Наумової, над якою окупанти знущалися та утримували в підвалі за її проукраїнську позицію.

Про це повідомив у Фейсбуці її адвокат Юрій Білоус.   

“Перебуваючи в окупованому Херсоні, вона відкрито висловлювалася проти російської окупації, проводила стріми у TikTok, допомагала людям в місті. В Одесі ми розпочали судовий процес у справі про воєнний злочин проти Олени”, - йдеться в дописі.

Він зауважив, що про розгляд справи інформуватимуть. Зокрема, Олена Наумова щоденно проводить стріми на своїй сторінці в TikTok. 

Зазначимо, що у День українського прапора, 23 серпня, російські військові викрали її з власного помешкання, утримували в підвалі будівлі Суворовської райради, знущалися, залякували та вимагали публічно відмовитися від проукраїнської позиції. Після двох тижнів ув’язнення, 6 вересня, її відпустили “під домашній арешт”. Проте вона продовжувала вести активну проукраїнську волонтерську діяльність. І паралельно чекала на “дозвіл” від окупаційних військ евакуюватися на підконтрольну Україні територію.


Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Одещині в селі Семенівка загорілася суха трава та чагарник. До ДСНС в Одеській області надійшло повідомленні о 12:43, а вже за півгодини пожежу було ліквідовано. Аби швидко загасити полум'я до роботи залучали 1 одиницю техніки та чотирьох вогнеборців. На жаль, намагаючись самостійно боротися з вогнем постраждав 84-річний чоловік. Його госпіталізували до міської лікарні з опіками верхніх та нижніх кінцівок. Ймовірна причина пожежі - "необережне поводження з вогнем".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися