Прокурори вимагають повернути державі санаторій імені Пирогова на Куяльнику

Прокурори звернулися до суду з позовом про скасування рішень держреєстратора і визнання за державою права власності на нерухомість санаторію

Співробітники обласної прокуратури вживають заходів щодо повернення державі майна санаторію імені Пирогова, розташованого на території Куяльницького лиману. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.

Так, прокурори звернулися в господарський суд з позовом про скасування рішень державного реєстратора та визнання за державою права власності на нерухомість об'єднання санаторно-курортних установ на курорті "Куяльник".

Як з'ясувалося, підприємство протиправно оформило право власності на приміщення санаторію площею більше 100 тис. кв. м вартістю близько 1 млрд грн.

Нагадаємо, в березні 2019 року Петро Порошенко, який в той час був президентом України, оголосив природні території Куяльницького лиману курортом державного значення.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Служба безпеки України блокувала незаконне відчуження в Одесі комунальної власності на більш ніж два мільйони гривень. Спецслужби встановили, що державний реєстратор одного з одеських комунальних підприємств намагався переоформити власність на жителів тимчасово окупованих територій Луганської області.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися