На Одещині відкрили кулінарний хаб

В Одеській області модернізують харчоблоки закладів освіти під егідою Олени Зеленської

На Одещині відкрили кулінарний хаб. Область увійшла в перелік трьох пілотних областей, у межах якого передбачено створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. 

Один із таких кулінарних хабів запрацював 26 червня на базі ДНЗ "Одеський центр професійно-технічної освіти". Саме тут, на технологічному обладнанні,  навчатимуть і передаватимуть досвід шкільним кухарям з усього регіону.

Триває оновлення і модернізації харчоблоків закладів освіти регіону, тепер відбуватиметься і перенавчання працівників, підготовка високопрофесійних кадрів. Тобто, виходимо на новий рівень приготування їжі в шкільних їдальнях. Щоб і смачно, і красиво, і корисно. Попри війну, Реформа системи шкільного харчування під егідою Олени Зеленської має значні успіхи. І це лише початок,- зазначив заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за період січень — травень 2023 року в Одеській області спостерігалося зростання цін на продукти та безалкогольні напої. Особливо помітне підвищення відбулося у цінах на овочі та фрукти, м'ясо та рибу, а також на цукор, джем, мед, шоколад та кондитерські вироби. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися