На Одещині оформили понад 2000 заявок через Дію на відновлення посвідчення водія

Посвідчення водія в застосунку Дія не просто став рівнозначним до фізичних документів, а може повністю їх замінювати

Минулого місяця на Одещині через Дію оформили 2390 заявок на обмін або відновлення посвідчення водія. Про це повідомили в Національній поліції в Одеській області.

Начальник сервісних центрів МВС Одещини Михайло Козловський наголосив, що обмін виданого вперше посвідчення водія, на 2 роки, можливо виключно після закінчення строку його дії, а не раніше. Тобто, починаючи з наступного дня від вказаної кінцевої дати у документі. Крім того,  у водія має бути не більше 2 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

У випадку, якщо правопорушень було більше, то водію необхідно знову скласти іспити і тільки тоді отримати посвідчення з терміном дії 30 років, а не 2 роки.

“При зміні особистих даних: ім’я, прізвище, по батькові чи стать — потрібно долучати скани документа, який підтверджує цю зміну — наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу або свідоцтво про розірвання шлюбу. Лише нового паспорта не достатньо для схвалення заявки на обмін водійського”, - нагадав Михайло Козловський.

Нагадаємо, що обмін або відновлення посвідчення водія актуальні, за умови:

- закінчився термін дії наявного у водія документа;

- документ втрачено або знищено;

- написи на бланку затерлись і не читаються;

- водій змінив особисті дані (прізвище, ім'я, по батькові, стать);

- за бажанням власника замінити старе посвідчення на нове.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що за період з 1 по 15 червня в Одеському регіоні було проведено 1733 теоретичних та 1904 практичних іспитів для кандидатів на водійські права всіх категорій транспортних засобів. Складання теоретичного іспиту з першого разу становить 33,75% (585 кандидатів), а практичного іспиту — 35 % (671 кандидат).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися