Отруїлися рибою на Одещині: лікарі розповіли подробиці

Внаслідок підриву Каховської ГЕС категорично заборонено купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби



Сергій Дементьєв заступник директора ДУ “Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України” прокоментував випадки отруєння рибою у нашому регіоні. Він зазначив, що отруєння і справді були зареєстровані, втім сталися вони через придбану заморожену рибу в магазині. Про це він повідомив під час брифінгу щодо санепідситуації в регіоні внаслідок підриву Каховської ГЕС. 

“Хочу пояснити ситуацію по зареєстрованим чотирьом випадкам захворювання після вживання риби. Вони дійсно були, але це була заморожена риба придбана в магазині, з Чорним морем вона не пов’язана”, – пояснив Сергій Дементьєв. 

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що після вживання риби чотирьох жінок в стані середньої важкості доправили до лікарень Одещини. У пацієнток діагностували гастроентероколіт, гострий ентероколіт та харчову токсикоінфекцію. Про це повідомили у пресслужбі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Один з викликів надійшов із Великомихайлівської громади, другий — з Кодимського району, третій — з Авангарду, а ще один випадок стався в Одесі. Усі чотири пацієнтки, у тому числі одна вагітна, були доставлені до лікарні.

Після вживання риби чотирьох жінок в стані середньої важкості доправили до лікарень Одещини. У пацієнток діагностували гастроентероколіт, гострий ентероколіт та харчову токсикоінфекцію. Про це повідомили у пресслужбі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Один з викликів надійшов із Великомихайлівської громади, другий — з Кодимського району, третій — з Авангарду, а ще один випадок стався в Одесі. Усі чотири пацієнтки, у тому числі одна вагітна, були доставлені до лікарні.

Источник: https://odessa.comments.ua/ua/news/society/developments/2906-na-odeschini-likari-zafiksuvali-chotiri-vipadki-otruennya-riboyu-za-dobu.html
© Comments.ua

Крім того, Сергій Дементьєв підкреслив, що наразі великої кількості людей з захворюванням на гострі кишкові інфекції немає і показники захворювання на сезонному рівні.

Нагадаємо, що внаслідок підриву Каховської ГЕС категорично заборонено купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби та інших морських водних біоресурсів (особливо мідію, рапана).

Одеський рибоохоронний патруль закликає утриматись від риболовлі, вживання риби та морепродуктів. Якщо ви помітили реалізацію водних біоресурсів на стихійних ринках, прохання повідомляти за телефонами: 098 798 47 93, 093 411 00 33.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що солоність води на Одещині вирівнюється. Крім того, голова Одеської військової адміністрації підкреслив, що через тиждень показники взагалі мають прийти в норму. Біохімічні показники також в нормі. Втім, з’явилася нова проблема.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися