На Одещині забороняється промисловий вилов риби сітками у зв’язку зі скатом молоді осетрови

Риби сімейства осетрових: білуга, севрюга, осетр руський тощо, занесені до Червоної книги України як зникаючий вид

З 29 червня по 7 липня забороняється промисловий вилов риби на річці Дунай. Одеський рибоохоронний патруль зазначає, що подібні заходи вживають  у зв’язку зі скатом молоді осетрових.

“Виловлено особини надзвичайно рідкісного зараз руського осетра і по його розміру чітко видно, що він скочувався після природного нересту, який вже не спостерігався 5 років. Як свідчить наш багаторічний досвід основна хвиля скату проходить близько 10 днів”, - йдеться в повідомленні. 

У відомстві підкреслюють, що заборона встановлюється на підставі листів, які надійшли від Дунайського біосферного заповідника та ДП "ОдЦ ПівденНІРО", про виявлення прилову молоді руського осетра і білуги в результаті наукового лову. Нагадаємо, що риби сімейства осетрових: білуга, севрюга, осетр руський тощо, занесені до Червоної книги України як зникаючий вид, мають бути захищені згідно Міжнародної конвенції CITES.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вперше за 5 років представники Одеського рибоохоронного патруля зафіксували появу молоді руського осетра від цьогорічного природного нересту. Про це повідомили на сторінці відомства. Також там зазначили, що в результаті наукових ловів відмічався і скат білуги. Начальник Управління Держрибагентства у Одеській області Вячеслав Грибенко підкреслив, що це перші результати програми “Осетрова варта”, яка проходить останні декілька років в місті Вилково. Головна мета цього проекту - це відновити популяцію осетрових на Одещині.

Нагадаємо також, “Коментарі” писали, що в Одесі продовжується моніторинг морської води. На 27 червня із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені. Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися