Під Одесою через порушення пожежної безпеки закриють чотири школи

Влада Овідіопольського району з 16 грудня припинить навчальний процес у чотирьох школах

В Овідіопольському районі Одеської області з 16 грудня закриють чотири школи через недотримання правил пожежної безпеки. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив в. о. голови Овідіопольської райдержадміністрації Ігор Ільченко.

Мова йде про дві школи в смт Великодолинське і школи в селі Мар'янівка та Калаглія. За цими навчальними закладами є рішення суду, однак на даний момент вони продовжують працювати.

"А чому? Повинен йти навчальний процес. Такий собі аргумент, коли йдеться про життя дитини", – прокоментував Ільченко.

Він розповів, що за попередніми підрахунками, на приведення однієї школи до норм протипожежної безпеки необхідно 2-3 млн грн. На сьогоднішній день в районі 14 шкіл, тобто для встановлення систем протипожежної безпеки в цих навчальних закладах необхідно витратити понад 30 млн грн. І ще 20 млн грн. – на протипожежну безпеку в 11 дитсадках. Крім того, на установи культури, музичні школи і так далі, а це більше 30 об'єктів, піде ще 30-40 млн грн.

"Масштаб трагедії колосальний, враховуючи ще й те, що в районному бюджеті дефіцит коштів становить кілька мільйонів гривень. Про наступний рік взагалі мовчу", – сказав чиновник.

Він звернувся до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука і голови Одеської ОДА Максима Куцого з проханням знайти можливість і надати кошти районного бюджету на приведення всіх закладів масового перебування дітей до норм пожежної безпеки.

"Бюджет Овідіопольського району тут безсилий. Неможливо самостійно виправити ситуацію, яка не вирішувалася багато років. Але і перекладати відповідальність на вчителів, завгоспів, двірників і пожежних – я не хочу", – підкреслив Ільченко.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", після трагедії в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в щоденниках одеських школярів з'явиться схема евакуації при пожежі.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися