Поліція повідомила про підозру директору згорілого одеського коледжу

Слідчі розглядають три версії виникнення пожежі в коледжі

Перші результати розслідування трагедії в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу показують грубі порушення вимог протипожежної безпеки та евакуації людей. Про це повідомив глава поліції Одеської області Олег Бех під час засідання робочої групи урядової комісії з розслідування причин пожежі в навчальному закладі.

На сьогоднішній день слідчі розглядають три версії трагічної події: загоряння внаслідок несправності електропроводки та електроприладів, необережне поводження з вогнем і навмисний підпал.

В ході огляду правоохоронці встановили, що автоматична система оповіщення про пожежну небезпеку в будівлі була відсутня. Оповіщення здійснювалося за допомогою застарілої ручний сигналізації типу "ревун", розташованої на першому поверсі.

При огляді службового приміщення коменданта коледжу оперативники виявили під ліжком вогнегасники, а під шафою – пожежні багри. У той час як в інших приміщеннях коледжу цих засобів, які б допомогли при пожежі, не було.

Глава поліції Одеської області додав, що в ході досудового слідства правоохоронці встановили і ряд інших факторів, які так чи інакше сприяли виникненню і поширенню вогню.

Слідчі вже повідомили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України) директору навчального закладу.

"Питання про притягнення до відповідальності інших осіб буде вирішено після проведення всіх необхідних слідчих дій, в тому числі, експертиз", – зазначив Бех.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", до Одеси прибула комісія з розслідування причин пожежі в коледжі.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися