Одещина стала учасником спільного з Всесвітньою продовольчою програмою ООН проєкту

Проєкт забезпечить удосконалення організації харчування у школах

Одеська область стане учасником спільного з Всесвітньою продовольчою програмою ООН проєкту щодо надання фінансової підтримки у 2023/2024 навчальному році. Про це повідомили в Одеській військовій адміністрації. Проєкт забезпечить удосконалення організації харчування у школах та вплине на спроможність територіальних громад забезпечити гаряче харчування для учнів 1-4 класів. Наразі проведено анкетування 423 шкіл, які вже є потенційними учасниками проєкту.

Крім того, в Одеській ОВА зазначили, що зараз триває активне впровадження реформи шкільного харчування під егідою першої леді Олени Зеленської. Днями в регіоні реалізовано черговий етап – відкрито кулінарний хаб на базі закладу профтеохсвіти та успішно розпочато підготовку “агентів змін” з числа майстрів виробничого навчання. Ще раніше в закладах освіти розпочато модернізацію харчоблоків, заміну технологічного обладнання, впровадження нового меню. Ба більше, в межах реформи, попередньо визначено школи, які потенційно можуть вводити три технологічні моделі організації харчування (фабрика-кухня, опорна кухня, базова кухня) в Одеському регіоні.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що в Одесі на базі санаторію відкрили стаціонарне відділення комплексної реабілітації для військовослужбовців та їх родин у післягострому періоді. Реабілітаційне відділення розраховане на 100 ліжок та складається з 2-3 місних палат із врахуванням інклюзивності.

Нагадаємо також, що центр адмінпослуг в Одесі відновлює деякі види послуг адміністративних послуг. Дія карантину через COVID-19 та режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу завершилася 1 липня 2023 року.  Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися