Чоловік, який три дні йшов з собакою із Херсону до Одеси, не намагався сісти в автобус, — UAnimals

Наразі прийнято рішення пускати людей із тваринами до автобусів та вагонів поїздів

Нещодавно в соціальних мережах почала ширитися історія про херсонця з собакою, який дістався Одеси пішки. Першою про це повідомила голова громадської організації “Закон природи” Яна Титаренко. Зоозахисниця розповіла, що собака чоловіка була без намордника, тому їх не пустили в евакуаційний автобус, після чого херсонець три доби йшов до Одеси власним ходом, маючи лише 300 гривень на корм для собаки і воду.

Втім, гуманістичний рух UAnimals намагалися розібратися в історії, чому херсонця з собакою не пустили в евакуаційний автобус. Як виявилось, ситуація склалася зовсім по-іншому. 

“Чоловік запитав про можливість проїзду в місцевих волонтерів, а коли йому сказали, що собаці краще бути в наморднику, він пішов до Одеси пішки, не намагаючись ні сісти у їхній транспорт, ні знайти інший”, – йдеться в дописі UAnimals

Цю ситуацію прокоментувала і міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук. Вона зазначила, що наразі прийнято рішення пускати людей із тваринами до автобусів та вагонів поїздів. 

“Цей випадок є надзвичайно прикрим і дивно, що людина йшла 3 дні, як мені розповіли мої підлеглі, пішки й ніхто йому не допоміг”, – розповіла Верещук.

Раніше “Коментарі” писали, що майже 300 тварин врятували співробітники Одеського зоопарку. Переважно це були невеличкі водні тварини – тритони, жаби, змії, черепахи. Більшість до Одеси прибули на плавучих “островах”. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів Ігор Бєляков, директор одеського зоопарку.

Крім того, "Коментарі" писали, що у селі Вигода, що на Одещині, зоозахисники врятували понад 10 тварин з розплідника. Як повідомили волонтери, собак тримали в жахливих умовах. Про це повідомила зоозахисниця Яна Титаренко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися