Моніторинг води в Одесі: що виявили спеціалісти

Купатися в морі категорично заборонено

5 липня в Одесі провели черговий моніторинг морської та питної води, інформацію про що розмістили лише сьогодні. Санепідситуація перебуває на постійному контролі. Про це повідомляє прес-служба Одеської міської ради.

Так, за інформацією ДУ “Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” із відібраних проб питної води на нестандартні проби не виявлені. Крім того, за результатами відомчого лабораторного контролю Філії “Інфоксводоканал” ТОВ “Інфокс” питна вода відповідає усім гігієнічним вимогам. 

Водночас, в Одеській мерії звертають увагу, що внаслідок підриву Каховської ГЕС та забруднення Чорного моря досі діє заборона на купання в морі, вилов та вживання свіжої морської риби, інших морських водних біоресурсів, а також риби сумнівного походження.

Нагадаємо, що солоність води на Одещині вирівнюється. Крім того, голова Одеської військової адміністрації підкреслив, що через тиждень показники взагалі мають прийти в норму. Біохімічні показники також в нормі. Втім, з’явилася нова проблема. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що вперше за 5 років представники Одеського рибоохоронного патруля зафіксували появу молоді руського осетра від цьогорічного природного нересту. Про це повідомили на сторінці відомства. Також там зазначили, що в результаті наукових ловів відмічався і скат білуги. Начальник Управління Держрибагентства у Одеській області Вячеслав Грибенко підкреслив, що це перші результати програми “Осетрова варта”, яка проходить останні декілька років в місті Вилково. Головна мета цього проекту - це відновити популяцію осетрових на Одещині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися