Одещина відбудовуватиме три села в Херсонській області: які саме (фото)

Планується відновити 257 об’єктів в Херсонській області

Одеська область приєднується до реалізації проєкту “Пліч-о-пліч”, який надає допомогу регіонам України у відновленні деокупованих та постраждалих від агресії РФ громад. В якості пілотного майданчика для цього проєкту була обрана сусідня Херсонщина, яка зазнала великих збитків від війни.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Одеська область відновлюватиме три села — Новодмитрівку, Киселівку та Благодатне. Усі ці населені пункти пережили окупацію та були визволені українськими військовими восени минулого року. До початку війни у цих селах проживало близько чотирьох з половиною тисяч людей.
picture

Загалом, у процесі відновлення планується відновити 257 об'єктів, включаючи дитячі садки, школи, медичні заклади та житлові будинки. Наразі, з Одеської області вже сформовано 17 бригад, які готові розпочати роботу.

Нагадаємо, що Одеса отримала від Японського агентства міжнародного співробітництва будівельну техніку. В рамках угоди між урядами України та Японії про технічне співробітництво та грантову допомогу, Одеська філія ДП "АМПУ" отримала два екскаватори-навантажувачі.

Також, “Коментарі” писали Кабінет Міністрів України прийняв рішення про розподіл майже 5,3 мільярда гривень субвенцій між громадами 10 областей. Так, Одеська область має отримати 455,2 млн гривень.


Джерело: https://t.me/odeskaODA/1975


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися