Одеський порт піде від столітньої практики доставки документів

Адміністрація Одеського порту переходить на систему електронного документообігу, однак, поки що не повністю

Одеський морський торговий порт з нового року завершить столітню практику щоденної кур'єрської доставки документів по структурним підрозділам держпідприємства. Про це повідомили в прес-службі порту.

Співробітники порту ліквідують журнали реєстрації вхідної/вихідної кореспонденції та ряд інших паперових носіїв, які завжди були обов'язковими. У той же час адміністрація порту розширить систему електронного документообігу.

"До 2020 року вся внутрішня листування в межах Адміністрації морських портів переводиться в безпаперовий формат", – розповіла начальник відділу діловодства Одеської філії АМПУ Олеся Муллер.

Однак повністю перейти на електронний документообіг поки неможливо, оскільки за законом при роботі і тривалому зберіганні документів необхідна печатка їх паперових оригіналів. В той же час відсоток таких документів останнім часом помітно зменшився.

Накази і розпорядження на офіційних бланках підприємства готують у двох форматах – електронному та паперовому. А величезний обсяг листування з питань адміністративно-господарської діяльності обробляють, поширюють і зберігають тільки в електронній формі. Те ж саме стосується протоколів виробничих нарад.

За словами Мюллер, переклад "в цифру" багатьох традиційних для порту форм ділового спілкування вимагатиме від персоналу певних зусиль, однак переваги цього кроку безперечні.

"Це економія трудових і матеріальних ресурсів підприємства, а також прискорення виробничих процесів", – зазначила вона.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Одеський порт переживає глибоку кризу.

Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися