З сьогоднішнього дня в Одесі діє заборона на рух вантажного транспорту

Літні заборони на рух вантажного транспорту з 10:00 до 18:00

Відсьогодні, 10 липня, набирають чинності літні заборони на рух вантажного транспорту дорогами Одеської області з 10:00 до 18:00. Про це нагадав голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. 

Як зазначається в повідомленні голови ОВА, обмеження руху діятиме на трасах Одеса-Рені, Київ-Одеса,  Одеса-Мелітополь  у межах Одеської області для великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь сім тонн.

Виняток - транспортні засоби спеціалізованого призначення та транспорт, що здійснюють перевезення:

- небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці;

- вантажів, пов'язаних із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій;

- військових вантажів, товарів подвійного призначення та/або майна, що використовується для потреб оборони;

- гуманітарної допомоги;

- людей.

Крім того, дозволяється також пересування транспортних засобів, що здійснюють міжнародні перевезення вантажів, за умови, що водій вантажного автомобіля має заброньоване місце в черзі очікування для перетину державного кордону України для автомобільного сполучення засобами електронної системи ("єЧерга") за два дні до черги очікування на найближчий час.

Обмеження ввели з метою збереження дорожнього покриття у спекотний час.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що від сьогодні стартувало електронне громадське обговорення з питань перейменування об’єктів топоніміки. Воно триватиме до 10 вересня 2023 року. Про це повідомили в Одеській міській раді.  Обговорення проводиться, враховуючи рекомендації історико-топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Одеської міської ради від 22 травня 2023 року та від 15 червня 2023 року, з метою врахування думки територіальної громади міста Одеси

Нагадаємо, що українські порти готові нарощувати темпи “Зернової ініціативи” або інших проектів, які можуть існувати навіть в умовах воєнного стану для того, щоб забезпечувати світ продовольством, а також наповнювати український бюджет. Про це повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися