В кулуарах активно обговорюють продовження “Зернової угоди” ще на два роки, — Сергій Братчук

Українські порти готові нарощувати темпи “Зернової ініціативи”

Українські порти готові нарощувати темпи “Зернової ініціативи” або інших проектів, які можуть існувати навіть в умовах воєнного стану для того, щоб забезпечувати світ продовольством, а також наповнювати український бюджет. Про це повідомив  речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук. Крім того, Братчук зазначив, що наразі в кулуарах обговорюють тему подовження дії “Зернової ініціативи” на два роки з пролонгацією кожні три місяці.

“Приклад з командирами „Азовсталі“ як раз і демонструє, що у Туреччини є свій інтерес, але він сьогодні співпадає з українськими національними інтересами”, — зазначив Братчук в етері телемарафону “Єдині Новини”.

“Коментарі” писали, що Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії "не бачить підстав" для продовження "зернової угоди", термін якої спливе 17 липня. Про це йдеться у повідомленні відомства від 4 липня. Уряд країни-терориста каже, що нібито продовжує “сумлінно і відповідально підходити до своїх зобов’язань як сторона домовленості”, пише Укрінформ. На росії навіть згадали, що дають суднам, що брали участь у “зернові угоді”, успішно завершити свою місію і вийти з Чорного моря до завершення терміну дії ініціативи.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що захисник Зміїного Олександр Лунгу зустрівся із своєю родиною, через 16 місяців полону. Четверо дітей зустріли свого батька в Одесі, куди Олександр приїхав після місяця реабілітації. Про це повідомляє громадська організація №Про тих, про кого мовчать”, яку створили родини захисників острова Зміїний. Зворушливе відео зустрічі активісти опублікували на своїй сторінці. 

Нагадаємо, що піхотинці за підтримки артилерії та мінометів успішно вибивають окупантів південніше Бахмута. Жорсткий бій тривав увесь день. Піхотинці почали зачистку бліндажів і зіштовхнулися з підрозділом окупантів під командуванням ворожого спецпризначенця. Про це повідомили в 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися