Якщо РФ вийде з "зернової угоди", у справу втрутяться кораблі турецьких ВМС

Туреччина своїми військово-морськими силами готова гарантувати проходження коридором до Босфору

Якщо Росія вийде з "зернової угоди", кораблі турецьких ВМС будуть супроводжувати судна, які прямуватимуть у бік Босфору. Туреччина дала згоду гарантувати безпеку суднам з українським зерном.

Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук на брифінгу від "Медіацентр Україна — Укрінформ". 

Власне, ми від Туреччини, в принципі, отримали підтвердження, що вони готові своїми військово-морськими силами гарантувати проходження коридором до Босфору, що також викликає певне оптимістичне бачення подальшої історії з експортом української продукції, — заявив Марчук.

Зазначимо, українські порти готові нарощувати темпи "Зернової ініціативи" або інших проектів, які можуть існувати навіть в умовах воєнного стану для того, щоб забезпечувати світ продовольством, а також наповнювати український бюджет. Сергій Братчук зазначив, що наразі в кулуарах обговорюють тему подовження дії ініціативи на два роки з пролонгацією кожні три місяці.

"Коментарі" писали, що Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії "не бачить підстав" для продовження "зернової угоди", термін якої спливе 17 липня. Про це йдеться у повідомленні відомства від 4 липня. Уряд країни-терориста каже, що нібито продовжує “сумлінно і відповідально підходити до своїх зобов’язань як сторона домовленості”, пише Укрінформ. На росії навіть згадали, що дають суднам, що брали участь у “зернові угоді”, успішно завершити свою місію і вийти з Чорного моря до завершення терміну дії ініціативи.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися