На Одещині береги Тузлівських лиманів почервоніли після шторму

На береги Тузлівських лиманів після шторму викинуло стільки мотиля, що вистачить на сотні тисяч птахів

Еколог Іван Русєв повідомив, що кілька днів на Тузлівських лиманах був потужний шторм. Непогода влаштувала для місцевих мешканців своєрідний “шведський стіл”, адже на березі опинилися тонни мотиля. Його можна виявити, просто зачерпнувши рукою мул із дна

“Хірономіди – ті комарі дзвінці, або дергуни, які часто докучають людям біля водойм, мають величезне значення в Тузлівських лиманах, як найчисельніший природний корм для більшості видів риб та водно-болотних птахів. Багато хто, коли був у нас у нацпарку, знають цих масових комарів з довгими ніжками, які літають великими роями і товчуться у вечірньому повітрі в тихі літні вечори, іноді нагадуючи смерчі”, написав Русєв. 

Еколог також зазначив, що для людей і тварин ці комарі абсолютно нешкідливі, вони не мають здатності кусати. За його словами, на береги Тузлівських лиманів після шторму викинуло стільки мотиля, що вистачить на сотні тисяч птахів.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що до Національного парку "Тузлівські лимани" на Одещині прилетіли понад тисяча рожевих фламінго і пеліканів. Попри блокування роботи з відновлення водообміну, величезний природний потенціал лиманів приваблює рожевих птахів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що через відновлення зв’язку з Дунаєм в озеро Катлабух вперше за багато років надходить велика кількість чистої води. З’єднавши озеро Катлабух з річкою Дунай, це допомогло відродили цілу систему водних об’єктів, що надасть широкі переваги природі та місцевим громадам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися