Легендарна перемога одеської тенісистки: Світоліна перемогла першу ракетку світу

Українка впевнено взяла останню партію з рахунком 6:2

Одеська тенісистка Еліна Світоліна вдруге в кар'єрі пройшла до півфіналу Вімблдону після перемоги над першою ракеткою світу. В 1/4 фіналу українка перемогла польку Ігу Свєнтек, лідерку рейтингу Жіночої тенісної асоціації та триразову чемпіонку Roland Garros. Про це відомо з результатів поєдинку.

Рахунок гри Іги Свентек проти Еліни Світоліної становить 5:7, 7:6 (7:5), 2:6. На те, щоб обійти конкурентку, українці знадобилося майже три години. Світоліна п'ять разів подала навиліт, припустилася дев'яти подвійних помилок і реалізувала шість із дев'яти брейк-пойнтів. Свентек виконала три ейси, тричі помилилася на подачі та реалізувала три брейк-пойнти з п'яти. Усе вирішилося в третьому сеті, на який у першої ракетки світу не вистачило сил. Українка впевнено взяла партію з рахунком 6:2. У півфіналі Світоліна гратиме проти Маркети Вондроушової, чеської тенісистки та призерки Літніх Олімпійських ігор 2020 року.


Зазначимо, що між собою Світоліна та Швьонтек, досі непереможена на траві цього сезону, зустрічалися вдруге. У травні 2021-го полька перемагала Еліну у двох сетах на турнірі в Римі. В Англії українка вдруге поспіль після повернення дісталася чвертьфіналів турнірів Грендслем, після вильоту на цій стадії з Ролан Гаррос-2023. У чотирьох матчах на шляху до зустрічі зі Швьонтек Еліна сумарно поступилася двома сетами.

Раніше “Коментарі” писали, що одеська тенісистка Еліна Світоліна, а також колишня перша ракетка України Сергій Стаховський стануть організаторами щорічного дитячого турніру Svitolina & Stakhovskyi Tennis Tour by Nova Post.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися