В Одеській области сапери знищили снаряди Другої світової війни

За межами села Десантне знайшли 37 одиниць артснарядів калібру 150 мм

Під Ізмаїлом виявлено арсенал снарядів Другої світової війни. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. У відомстві зазначили, що за межами села Десантне знайшли 37 одиниць артснарядів калібру 150 мм. Сьогодні одеські сапери у спеціально відведеному місці знищили усі небезпечні предмети.

 


Усі міни та боєприпаси, які не розірвалися, становлять смертельну небезпеку, тому продовжує діяти низка правил, яка може зберегти вам життя.

Отже, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет:

не беріть його в руки;

не переносьте, не зсовуйте з місця, не перекочуйте;

не витягайте з землі;

не намагайтеся розібрати;

не розводьте багаття поруч.

Що необхідно робити, якщо виявили вибухонебезпечний предмет:

зберігайте спокій та не панікуйте;

зупиніться, позначте місце знахідки підручними предметами;

відійдіть тим самим шляхом, яким рухались, на безпечну відстань та негайно викличте рятувальників 101, поліцію 102 або повідомте про знахідку військових.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що нонад 13 тис. кв. км акваторій морів та внутрішніх вод потребують розмінування. З них 7,3 кв. км – на вже деокупованих територіях. Про це повідомив начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Державної служби України з надзвичайних ситуацій полковник Сергій Рева.

Нагадаємо, що піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), в Одеському районі, за межами села Усатове, виявили та успішно знищили артснаряд калібру 76 мм, який належав до періоду Другої світової війни. Цей випадок ще раз підкреслює небезпеку, яку становлять залишки вибухонебезпечних предметів з минулих війн, навіть десятиліттями після їх завершення. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися