На Одещині водія, який переїхав дівчину на тракторі, взяли від варту

ідповідне рішення ухвалив Одеський апеляційний суд

Водія, який на тракторі збив дівчинку на Одещині, взяли під варту до 20 серпня з альтернативою внесення застави в розмірі 187 тисяч гривень. Про це повідомили кореспонденти Суспільного.

Відповідне рішення ухвалив Одеський апеляційний суд 12 липня. Водночас, адвокат правопорушника вимагав перевести чоловіка під домашній арешт. Однак, суд клопотання не задовольнив. 

"Він визнає те, що він скоїв і готовий нести покарання, яке буде призначено судом в процесі розгляду справи вже по суті. Сприяє повним чином досудовому розслідуванню, але з ним за весь цей час, доки він перебуває в СІЗО, жодних дій не проводилось, допитів не проводилось. Навіщо тоді особу ізолювати від його сім’ї? Сергій хоче спілкуватись з потерпілими, хоче допомагати, але ви самі бачили на судовому засіданні, що, на жаль, це емоції, але сподіваємось, що буде конструктив, адже дитину не повернути і ніхто не хоче відкупатись від когось.", — каже адвокат Ігор Федорончук.

Водночас родина загиблої дівчинки та прокурор впевнені, що обвинувачений може погрожувати свідкам, адже вже були такі ситуації. 

"Є сусіди, є прямі свідки, є самий прямий свідок, який сам це все бачив, якому в той же день погрожували, сказали "Тільки слово в суді скажеш, тебе закопають і ніде ніхто тебе не знайде". А я їх не боюся, я буду говорити, буду боротись, жодного рубля я за свою дитину не візьму і не продамся. Я хочу справедливого покарання за смерть моєї дитини, щоб мій досвід був прикладом для інших людей. Це все", - розповіла мати загиблої. 

Деталі трагедії 

23 червня житель Березівки, керуючи сільгосптехнікою по вулиці Парковій, не помітив і зачепив ковшем 14-річну дівчинку, яка йшла у попутному напрямку по узбіччю поза межами проїжджої частини дороги. Від отриманих травм дитина померла у лікарні.  За результатами перевірки, водій був тверезий. Слідчі повідомили йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілої. Цей злочин кваліфікується частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися