Одеська область стала третьою у списку тих, де небезпечно гуляти вечорами

За кількістю пограбувань Одеську область обігнали тільки Дніпропетровщина та місто Київ

Одеська область потрапила до трійки лідерів у рейтингу регіонів України, де відбувається найбільша кількість грабежів. Про це на своїй сторінці в соцмережі розповів екс-голова Нацполіції і нинішній радник міністра внутрішніх справ Сергій Князєв.

"Лідером невтішної статистики стала столиця (57 грабежів). Також найменш сприятливими для вечірніх прогулянок є Дніпропетровська (46 грабежів), Одеська (40), Харківська (32), Миколаївська (31) та Кіровоградська (29) області", - говорить Князєв.

А ось найменша кількість злочинів такого типу в розрахунку на 100 тис. осіб зафіксовано в Тернопільській (10), Івано-Франківській (8), Донецькій (6), Чернівецькій (5) та Луганській областях (3). Правда, як пояснив сам Князєв, парадокс низького рівня злочинності в прифронтових Донецькій і Луганській областях пояснюється численною присутністю там поліцейських, нацгвардійців і військових, а також відсутністю даних про реальну кількість населення.

За даними статистичної організації Європейської Комісії Eurostat, за кількістю пограбувань Україна знаходиться приблизно на одному рівні з такими країнами як Латвія, Данія, Литва, Греція, Мальта, Ірландія, Нідерланди і Німеччина.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Коментарі", на трасі Київ-Одеса люди в камуфляжі і балаклавах пограбували підприємців, які їхали на промринок "7 кілометр" за товаром.


Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися