Єгипет купуватиме українське зерно, навіть незважаючи на припинення “Зернової ініціативи”

Єгипет планує продовжувати отримувати українську пшеницю через Європу

Єгипет розкритикував вихід Росії з ініціативи з експорту українського зерна і заявив, що продовжить імпортувати продовольство навіть після припинення угоди. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Таку заяву зробив міністр поставок Єгипту Алі аль-Мусейлехи, закликавши російського агресора переглянути своє рішення щодо зернової угоди. Міністр також зазначив, що Єгипет, який є одним з найбільших імпортерів пшениці в світі, планує продовжувати отримувати українську пшеницю через Європу

“Ми не задоволені виходом Росії з угоди ООН щодо експорту зерна”, — сказав Bloomberg міністр постачання Єгипту Алі Ель-Мосілі.

Крім того, міністр зазначив. що економіка Єгипту істотно постраждала від здорожчання зерна внаслідок вторгнення росії в Україну. Минулого тижня фʼючерси на пшеницю знову різко зросли — внаслідок виходу рф із Зернової угоди

Уряд Єгипту також веде переговори з Об'єднаними Арабськими Еміратами про фінансування в розмірі 400 мільйонів доларів, щоб допомогти їм придбати товар.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що зернова угода "увійшла в історію як дипломатичний успіх". Він також сказав, що Туреччина до останнього докладала зусиль для її продовження. Про це повідомив турецький лідер. 

Нагадаємо, протягом 50-го тижня роботи “Зернової угоди”, з 10 по 16 липня 2023 року, лише 2 судна були відвантажені з портів Великої Одеси, що, на два менше, ніж на попередньому тижні. Хоча ці кораблі вже завантажені, проте вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують її.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися