Одеська єпархія заявляє, що не має відношення до московського патріархату

Також він розповів, що священникам, які залишилися на окупованих територіях, забороняють згадувати ім’я Онуфрія

Одеська єпархія заявляє, що Українська православна церква не має відношення до московського патріархату через "страшну позицію патріарху".  

Таку заяву на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса зробив протоієрей Одеської єпархії Української православної церкви Максиміан Погореловський, коментуючи російську атаку 23 червня, внаслідок якої значних ушкоджень зазнав Спасо-Преображенський кафедральний Собор.
Ми не маємо до них відношення. Мали до війни, але лише духовне, як будь-яка православна церква. Сьогодні цього відношення та, навіть, спілкування з ними не маємо через страшну позицію патріарха та деяких представників російської православної церкви. З 24-го лютого згадування імені патріарха Кирило перестали здійснюватись не лише в одеській єпархії, а по всій українській православній церкві. Навіть в молитвах. Ми у богослужіннях згадуємо лише нашого блаженнішого митрополита Онуфрія, – зазначив священник.

Також він розповів, що священникам, які залишилися на окупованих територіях, забороняють згадувати ім’я Онуфрія.

Зазначимо, пряме влучання російської ракети 23 липня прийшлося у центральний вівтар собору. Внаслідок удару частково зруйновано будівлю храму, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони.

"Коментарі" писали, що після атаки росіян вівтар Спасо-Преображенського кафедрального собору просто зник. Скоріш за все, всю вівтарну частину доведеться зносити та відбудовувати наново.









Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися