На Одещині є поодинокі випадки коли не відкривали укриття, — Братчук

На щастя, все обійшлося

Речник УДА Сергій Братчук під час національного телемарафону новин повідомив, що наразі в Одесі є постійний зв'язок з місцевими мешканцями щодо функціонування укриттів. Одесити та гості міста обов’язково повідомляють, якщо стаються якісь неприємні ситуації стосовно бомбосховищ. У свою чергу влада робить усе можливе, щоб швидко вирішити проблеми. Так, нещодавно стало відомо, що  в Одесі були поодинокі випадки, коли під час тривоги укриття не відкривали, однак все обійшлося і все вирішили. На щастя, всі ситуації не були критичними.

“Звичайно все ще не стовідсотково,  але там де є відповідальність влада приймає відповідні рішення”, — заявив Братчук.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Швейцарія профінансує облаштування укриттів у школах Одеського регіону. Як повідомляють представники конкурсу, швейцарці готові облаштувати до 15 укриттів, кожне площею до 100 кв м, і до дев'яти укриттів на 500 кв м на території 25 ОТГ. Зазначимо, що це додаткове фінансування швейцарсько-українського проєкту “Децентралізація для покращення демократичної освіти” (DECIDE), використовуватиметься для відновлення близько 30 шкіл в Одеській, Чернігівській та Полтавській областях. Загальний бюджет проєкту — 4,3 млн швейцарських франків.

Крім того, на фоні останньої атаки на Одесу Одеська ОВА закликає підприємців облаштувати безпечні укриття для своїх працівників. Росіяни вбили 21-річного хлопця, який працював охоронцем цивільного підприємства. Він не встиг вчасно сховатися. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися