В Одесі призначили нову тимчасову очільницю обласного департаменту охорони здоров’я

Наталія Одарій-Захарʼєва подала заяву на звільнення з посади за власним бажанням.

Оксана Рокунець-Сорочан тимчасово очолить обласний департамент охорони здоров’я. Про це повідомили в Одеській ОВА.

"25.07.2023 року Розпорядженням голови Одеської ОВА тимчасово покладено виконання обовʼязків директора Департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА на начальника управління медичної допомоги Оксану Рокунець-Сорочан", — повідомила прессекретарка.

Зазначимо, що 12 липня Наталія Одарій-Захарʼєва подала заяву на звільнення з посади директора департаменту охорони здоров’я за власним бажанням.

Що відомо про Рокунець-Сорочан

Оксана Рокунець-Сорочан — депутатка Кодимської територіальної громади ПОдільського рйаону від “Слуги народу”, її батько великий місцевий аграрій, у минулому — депутат Одеської облради.

З лютого по квітень 2020 року Оксана Рокунець-Сорочан вже була в. о. директора департаменту охорони здоров’я.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що фельдшерські та лікарські бригади Центру екстреної медичної допомоги Одеської області пройшли тренінг щодо екстрених випадків у місті. У відомстві зазначили, що медики одеської екстренки постійно підвищують свій рівень готовності до надзвичайних подій. Тим паче, у період, коли Одеса потерпає від постійних ворожих обстрілів, подібні тренінги набувають ще більшої актуальності.

Коментарі” також писали, що лікарі Одещини продовжують проходити нову медичну програму, яка спрямована на надання допомоги людям із поширеними психічними розладами – депресією, тривогою, посттравматичним стресовим розладом, суїцидальною поведінкою, тощо. Зокрема, нещодавно 55 сімейних лікарів та медсестер Роздільнянського центру первинної медико-санітарної допомоги вже отримали сертифікати. По всьому регіону понад тисячі лікарів пройшли навчання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися